Ik vind het erg leuk om bij  kinderen de ontwikkeling te zien en ze daarbij te ondersteunen in hun ontwikkeling. Dit doe ik door met ze te knutselen, boekjes lezen, zingen, dansen, naar buiten te gaan en ze vrij te laten spelen. Ik gebruik graag thema's waar we dan een aantal weken mee bezig zijn. Daarbij geef ik VVE KIKI aan kinderen (Vroeg- en Voorschoolse Educatie). Waarbij Kiki een beer is die van alles beleefd. Ook aangedragen thema's van kinderen door iets uit hun omgeving of school kunnen worden gebruikt.

Het aanbieden van kleinschalige opvang aan huis is iets waar ik enthousiast van wordt. Deze manier van opvang maakt dat er aandacht is voor het kind als individu, maar ook dat er ruimte is om in een veilige sfeer om te leren gaan met andere kinderen.

Ik vind het belangrijk dat een kind zich in de eigen tempo kan ontwikkelen en op deze manier de wereld ontdekt. Hierbij pak ik kansen om het kind te begeleiden in de ontwikkeling. Hierin zal het kind successen ervaren en met hulp steeds een beetje verder komen in hun ontwikkeling. Natuurlijk staat veiligheid, vertrouwen en plezier hierbij centraal.

Wij beschikken over een ruime woonkamer en een grote ruime afgesloten tuin. Hierdoor hebben de kinderen alle ruimte om te spelen. Voor alle leeftijden is er voldoende speelgoed ter beschikking.  Er is een afgesloten ruimte aanwezig met goedgekeurde veilige bedjes voor kinderen die overdag slapen.

Ik ga graag met de kinderen naar buiten. We wonen vlakbij het bos waar iedere keer weer andere dingen te zien zijn. Ook zijn we lid van Speeltuinvereniging Beerta. Op de kinderboerderij is ook altijd wel wat te beleven en bij slecht weer is de bibliotheek vaak een groot succes.

Voor de kinderen proberen we een vast dagritme te hanteren. Het dagritme laten we zien met dagritme kaarten zodat voor de kinderen duidelijk is wat er die dag op het programma staat. Voor baby's wordt voor zover mogelijk het eigen ritme aangehouden.